5
Uutisarkisto SSAB:n Raahen tehtaan eilisen tulipalon syy selvinnyt
23.1.2019 14:30 CET Raahe, SSAB Europe

SSAB:n Raahen tehtaan eilisen tulipalon syy selvinnyt

SSAB:n Raahen tehtaan masuuni 2:lla syttyi eilen 22.1. tulipalo noin klo 18.00. Sammutustyöt kestivät noin kaksi tuntia. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Tulipalon syttymissyyksi on selvinnyt masuuni 2:n puhkeaminen. Puhkeamisesta johtuen sulaa rautaa oli vuotanut masuunin pesän seinämän läpi halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisesta reiästä jonkin verran. Sula rauta oli polttanut valuessaan muun muassa kaapeleita ja vaurioittanut jäähdytysvesikiertoja.

Masuuni 2 on toistaiseksi pysäytetty. Korjaussuunnitelma on laadittu ja korjaustoimet ovat lähteneet hyvin liikkeelle. SSAB pyrkii varmistamaan mahdollisimman vähäiset vaikutukset tuotantoon ja asiakastoimituksiin. Masuuni 1 on toiminnassa normaalisti.

Lisätietoja:
Hannu Nevala, hannu.nevala @ ssab.com, puh +358 40 557 8972