5
Uutisarkisto Turun AMK opiskelijaprojekti rakentaa sähkö-rallycross-autoa: teräsyhtiö SSAB mukaan yhteistyöhön
8.2.2019 09:02 CET Autoteollisuus

Turun AMK opiskelijaprojekti rakentaa sähkö-rallycross-autoa: teräsyhtiö SSAB mukaan yhteistyöhön

Maailmanlaajuinen teräsyhtiö SSAB on solminut yhteistyösopimuksen Turun ammattikorkeakoulun kanssa sähkö-rallycrossauto-opiskelijaprojektissa. Sähköautoprojekti on tutkimus-, kokeilu- ja oppimisympäristö, jossa eri alojen opiskelijat oppivat yhteistyössä yritysten kanssa.

 Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaprojekti sähkökäyttöisen rallycross-auton valmistamiseksi laajenee ja syvenee kun yhteistyöhön tulee mukaan maailmanlaajuinen erikoislujiin terästuotteisiin erikoistunut SSAB. 
 
SSAB tuo projektiin erikoislujiin teräsosiin ja kevyisiin ajoneuvoteräksiin liittyvää osaamistaan. 
SSAB:n Docol suurlujuusterästä käytetään rakenteilla olevassa sähkö-ralliautossa apurungoissa, tukivarsissa, reaktiotangoissa sekä korin vahvistuksissa. 
 
Kevyet ultralujat teräsosat auttavat ajoneuvosuunnittelijoita ja -valmistajia vähentämään hiilidioksidipäästöjä, alentamaan kustannuksia ja varmistamaan turvallisuuden. Yhteistyö SSAB:n kanssa pitää sisällään myös tiedotus- ja julkaisuyhteistyötä.
 
- SSAB:n strategia liittyy vahvasti kestäviin ratkaisuihin ja innovatiivisiin sovelluksiin missä käytetään lujia teräksiä. Tuemme projektia materiaalitoimituksilla, teknisellä osaamisella ja tiedon jakamisella, sanoo Tuotepäällikkö Esko Hakamäki SSAB Europe Oy:stä.
E-Rallycross-projekti on erittäin hyvä tapa esitellä opiskelijoille asiantuntemustamme korkealujuuksisista teräksistä ja saada lisää näkyvyyttä myös SSAB:lle ja strategiallemme yleisesti. 
 
Rallycross-sähköauton rakentaminen on haastava tehtävä ja työtä riittää tuotesuunnittelussa, energiatehokkuuden optimoinnissa, mallinnuksessa, simuloinnissa ja akkuteknologiassa sekä markkinoinnissa. Turun AMK:n koulutus- ja osaamisalueita on mahdollista soveltaa projektissa monipuolisesti.
 
Lisätietoja:
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen, ari.putkonen@turkuamk.fi, puh. 050 598 5815
SSAB edustaja
 
Esko Hakamäki, Product manager SSAB Finland, esko.hakamaki@ssab.com 
puh. +358 40 557 8838
 

Liitteet

Esko Hakamäki - Download

P1000508-2 - Download

ss124903 - Download