5
Uutisarkisto Analyysiyritys on arvioinut SSAB:n maailman parhaaksi teräsyritykseksi fossiilittomuuteen siirtymisessä
21.8.2019 10:15 CET Kestävä kehitys, HYBRIT

Analyysiyritys on arvioinut SSAB:n maailman parhaaksi teräsyritykseksi fossiilittomuuteen siirtymisessä

Analyysiyritys CDP on valinnut SSAB:n maailman parhaaksi yritykseksi fossiilittomaan teräksentuotantoon siirtymisessä. CDP on arvioinut raportissaan sen, miten hyvin maailman 20 suurinta pörssinoteerattua teräsyhtiötä ovat valmistautuneet vähähiilidioksidipäästöiseen tuotantotapaan siirtymiseen. Kun CDP laati analyysin viimeksi vuonna 2016, SSAB tuli toiselle sijalle.

SSAB:llä on CDP:n mukaan teräsyritysten kunnianhimoisimmat päästötavoitteet, sillä yrityksen tavoitteena on olla täysin fossiilivapaa vuonna 2045. SSAB on yksi parhaista muutoksen mukanaan tuomien riskien hallinnassa. Lisäksi SSAB:llä on yksi terästeollisuuden hiilidioksiditehokkaimmista tuotantojärjestelmistä jo nyt. CDP nostaa esille HYBRIT-aloitteen sekä suunnitelmat tehdä teräksentuotannosta fossiilivapaata sulkemalla masuuneja ja siirtymällä käyttämään valokaariuuneja niiden sijasta.

- Tavoitteenamme on poistaa hiilidioksidipäästöt kokonaan. Korvaamalla hiilen ja koksin vedyllä ja fossiilittomalla sähköllä päästöinä syntyy tavallista vettä, SSAB:n tekninen johtaja sekä SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisen, fossiilivapaaseen teräksentuotantoon tähtäävän HYBRIT-aloitteen puheenjohtaja Martin Pei sanoo.

- On mukavaa, kun CDP:n kaltainen suuri analyysiyritys on sitä mieltä, että SSAB:llä on parhaat edellytykset maailmassa siirtyä fossiilivapaaseen tuotantoon.

Liitteet

Forest - Download