5
Uutisarkisto Uusi Hardox HiAce kestää kulutusta happamissa ympäristöissä
13.11.2019 08:30 CET Hardox

Uusi Hardox HiAce kestää kulutusta happamissa ympäristöissä

 Hardox-valikoima koostuu kulutusta kestävästä teräksestä valmistetuista, äärimmäisiin olosuhteisiin soveltuvista kulutuslevyistä, jotka tunnetaan ympäri maailman kovuutensa ja sitkeytensä ansiosta. Tuoteperheen uusin tulokas on happamiin ja syövyttäviin ympäristöihin suunniteltu Hardox HiAce.

Kierrätystoiminnassa teräs joutuu koetukselle. Esimerkiksi kiinteä yhdyskuntajäte saa aikaan pH-arvoltaan matalan eli happaman ympäristön, joka kiihdyttää jäteautojen runkojen ja jätesäiliöiden kulumista. Myös puulastujen kuljettaminen sekä sulfaatti- ja kloridiesiintymät luovat vaikutuksiltaan vastaavan ympäristön.

Hardox® HiAce on kehitetty kestämään juuri tällaisia olosuhteita. Matala pH tekee kulumismekanismista erilaisen kuin mitä se olisi pH-arvoltaan neutraalimmassa ympäristössä. Happamassa ympäristössä teräksen pinta oksidoituu, mikä tekee siitä alttiimman kulumiselle, vaikka runko tai säiliö olisi valmistettu kovasta materiaalista.

Hardox HiAce tarjoaa uusia mahdollisuuksia happamiin ja syövyttäviin ympäristöihin

Hardox HiAce hidastaa oksidaatiota huomattavasti ja mahdollistaa materiaalin koko kovuuden hyödyntämisen kulumisen ehkäisyssä. Tavallisessa ympäristössä Hardox HiAce on suorituskyvyltään vastaava kuin 450 HBW:n teräs. Matalan pH-arvon ympäristöissä HiAce voi kuitenkin jopa kolminkertaistaa laitteiden käyttöiän 400 HBW:n teräkseen verrattuna.

Sen lisäksi, että Hardox HiAce kestää paremmin kulutusta happamissa ympäristöissä, se on myös riittävän sitkeää jäteautojen, kierrätyskonttien, kippi- ja dumpperilavojen sekä muiden kovaan käyttöön tarkoitettujen välineiden valmistusaineeksi.

Hardox® HiAce toimii myös pakkasessa, ja sen taattu iskuenergia on 27 J -20 °C:ssa. Sitä on saatavana paksuuksissa 4–25,4 mm. Hardox HiAcen mekaaniset ominaisuudet ovat samat kuin Hardox 450 -teräksen. Sitä voidaan käsitellä samoilla koneilla kuin muitakin Hardox -teräksiä.

Hardox HiAce lisää hyötykuormaa  ja pienentää polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä

Parempi kulutuskestävyys jäteautoissa ja muissa laitteissa mahdollistaa ohuempien levyjen käyttämisen käyttöiästä tinkimättä. Ohuempi teräs lisää hyötykuormaa täydellä kuormalla. Tyhjänä kevyempi auto puolestaan säästää polttoainetta ja aiheuttaa vähemmän CO2-päästöjä.

Lue lisää Hardox® HiAcesta

Hardox® HiAce on saatavana pian

Lisätietoja Hardox HiAcesta ja saatavuudesta paikallisilla markkinoilla:

Ursula Egenhofer                                                                                                                                                     

Brand Manager Hardox® wear plate, SSAB Special Steels, ursula.egenhofer@ssab.com

Puhelin: +1 412 203-1620, Matkapuhelin: +1 412 680-0080

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com. Seuraa Hardox®-kulutuslevyyn liittyviä uutisia sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Liitteet

4Y5A9188 crop - Download

4Y5A9157 - Download

4Y5A9481 - Download

4Y5A9547 - Download

4Y5A9536 - Download