5
Uutisarkisto Mammuttirekka aloitti liikennöinnin Raahen ja Oulaisten välillä
12.3.2020 09:15 CET

Mammuttirekka aloitti liikennöinnin Raahen ja Oulaisten välillä

SSAB on sopinut VR Transpointin kanssa mammuttirekan käyttöönotosta raaka-ainekuljetuksiin Raahen tehtaalta Oulaisten putkitehtaalle sekä valmiiden tuotteiden kuljetuksiin putkitehtaalta SSAB:n Raahen satamaan. Uudella puoliperävaunuyhdistelmällä pystytään nyt kuljettamaan jopa 21 metriä pitkiä putkia. Hyötykuorma kasvoi 48 tonniin aiemmasta 32 tonnista. Mammuttirekka aloitti liikennöinnin 11.3.2020.

”Olemme kehittäneet VR Transpointin kanssa kelojen, rainojen ja putkien kuljetuksiin konseptin, jolla parannetaan kustannustehokkuutta ja samalla tuetaan kestävää kehitystä. Uuden konseptin myötä mammuttirekkaa käyttämällä voimme vähentää kuljetusten lukumäärää, tyhjänä ajettuja kilometrejä sekä päästöjen määrää”, kertoo toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Tarja Kemppi SSAB Europe -divisioonasta.

Yhteistyössä Raahen kuljetusten sekä tuotannon suunnittelun ja putkitehtaiden kesken järjestetään Raahesta teräskelojen kuljetukset Oulaisten putkitehtaalle sekä valmiiden putkien kuljetukset putkitehtailta Raahen satamaan mahdollisimman tehokkaasti.  Mammuttirekka kulkee Raahe – Oulainen – väliä päivittäin ja käy tarpeen vaatiessa myös Pulkkilan putkitehtaalla, jonne se kuljettaa rainoja Raahen tehtaalta.

”Allekirjoitimme noin vuosi sitten VR Transpointin kanssa yhteistyösopimuksen kuljetusten tehostamisesta, josta mammuttirekka on yksi esimerkki”, kertoo logistiikkapäällikkö Heikki Hellsten SSAB Europe -divisioonasta.

SSAB tekee yhteistyötä VR Transpointin kanssa maantiekuljetusten lisäksi myös rautatiekuljetuksissa.

Liitteet

VR Transpoint Mammuttirekka Kuva 1 - Download

VR Transpoint Mammuttirekka Kuva 2 - Download