5
Uutisarkisto SSAB:n Raahen tehtaan uusi teräslaji tekee laivoista kevyempiä
16.4.2020 12:45 CET Raahe, Erikoislujat teräkset

SSAB:n Raahen tehtaan uusi teräslaji tekee laivoista kevyempiä

SSAB:n Raahen terästehtaalla otettiin maaliskuussa askel kohti kevyempää ja ympäristönäkökulmasta kestävämpää maailmaa, kun laivaluokituslaitos DNVGL lisäsi tehtaan tuotehyväksyntöihin erikoislujan VL 690 -teräslajin.  Hyväksynnän myötä tehtaalta voi nyt toimittaa erikoislujaa terästä meriteollisuuteen.


 

Erikoislujan VL 690 -teräksen avulla laivoista voi tehdä muun muassa kevyempiä, mikä tarkoittaa pienempää polttoaineen kulutusta käytön aikana.  Kyseisen lujuusluokan erikoisterästä käytetään jo muun muassa vaativissa kuljetuskalustoissa ja nostolaitteissa.

DNVGL:n hyväksyntä on konkreettinen esimerkki askelista, joita SSAB ottaa matkallaan kohti kevyempää ja kestävämpää maailmaa.

SSAB:n Raahen tehtaalla valmistetaan noin 1 800 erilaista teräslajia.

Liitteet

700x420 dnvgl aihio - Download